İspanaklı Peynirli Kabak |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Peynirli KabakMalzemeler: 1 kilo kabak 2 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 2 su bardağı kıyılmış ıspanak 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı rende parmesan veya gravyer yada kaşar peyniri 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Pişirme Süresi: 30 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Kabakları ayıklayıp rendeleyiniz Üzerine tuz serpiniz ve süzgeçte 1 saat bekletiniz Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz Zeytinyağını koyunuz Kızgın yağda rendelenmiş soğanları ve ezilmiş sarımsak dişini karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurunuz Tavaya suyu sıkılmış kabakları ve yıkanmış kıyılmış ıspanakları katınız Tüm malzemeyi karıştırarak 5-6 dakika kavurunuz ve soğumaya bırakınız Büyük bir çukur kapta yumurtaları tuz ve karabiberlerle çırpınız Rende peynirin yarısı ile maydonozları ekleyip tüm malzemeyi karıştırınız Karışımı yağlanmış fırın kabına dökünüz Üzerine bir kahve fincanı zeytinyağı ile ekmek kırıntılarını gezdiriniz Fırın kabını önceden ısıtılmış Bosch fırınınıza veriniz Yaklaşık 25-30 dakika sonra fırın kabını alınız Karışım üzerine kalan ikinci yarı peynirleri gezdiriniz Tekrar fırına veriniz Peynirler eriyince kabı fırından alınız |
|