Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, narlı

Narlı Biftek

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Narlı Biftek




Malzemeler:

4 dilim biftek

32 adet arpacık soğan

2 yemek kaşığı sirke

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 adet defne yaprağı

2 adet orta boy nar

1 tatlı kaşığı tuz

















Pişirme Süresi:

60 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz Zeytinyağını koyunuz Kızgın yağda biftek dilimlerini alt üst ederek kızartınız Kızaran bifteklerin yağını süzerek fırın kabına çıkartınız
Tavada kalan kızgın yağda arpacık soğanları kızartınız Kızaranları yağını süzerek bifteklerin yanına alınız
Fırın kabına bir bardak suda sulandrılmış sirkeyi, tuzu defne yaprağını koyunuz Üzerine folyo kağıdı kapatıp önceden 180˚ ısıtılmış fırına sürünüz
Yaklaşık 40 dakika sonra fırın kabının üzerindeki folyo kağıdını alınız Nar tanelerini etlerin üzerine gezdiriniz ve fırın kabını tekrar fırına sürünüz
Yaklaşık 15-20 dakika sonra kabı fırından alınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.