Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliç, tarifi, zeytinli

Zeytinli Piliç Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Piliç Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 50 gr tereyağı
• 1?1,5 kg derisi çıkarılmış ve küçük parçalara ayrılmış piliç eti
• 1 adet soğan, iri doğranmış
• 1 diş sarımsak
• 500 ml tavuk suyu
• 1 adet kekik dalı
• 1 çay kaşığı ararot
• 1,5 yemek kaşığı su
• 150 gr biberli turşu zeytini
• Tuz ve karabiber







Tarif
Tereyağını bir kapta eritin, piliç parçalarını, soğan ve sarımsağı et pembeleşene kadar kızartın Tavuk suyunu da ekleyip, kaynamaya bırakın Köpüğünü alıp tuz, biber ve kekik ekleyip kapağını kapatın ve 1 saatliğine kısık ateşte pişmeye bırakın Piliç parçalarını önceden ısıtılmış servis tabağına aktarın, ararot`ı suda çözünmeye bırakın ve sos kabındaki sıvıyı ilave edin Kısık ateşte kıvama gelene kadar pişirin Zeytinleri de ekleyip, pişirmeye devam edin Baharatını da ayarladıktan sonra, piliç parçalarının üzerine sosu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.