![]() |
Gül Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül KadayıfMalzemeler: 200 gr Margarin 2 Adet Yufka 250 gr Tel Kadayıf 150 gr İri Dövülmüş Ceviz Tarçın Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1/4 limon Süslemek İçin: Antep Fıstığı Pişirme Süresi: 30 dakika 5 Kişilik Hazırlanışı: İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim ![]() ![]() Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim ![]() ![]() Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|