![]() |
Piliç Beğendi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Beğendi Tarifi[/b] Malzemeler • 3 adet piliç • 3 çorba kaşığı çiçek yağı • 5 çorba kaşığı margarin • 3 büyük domates • 1250 gr ![]() • 2 bardak süt • 1 bardak rende kaşar peyniri • 1/3 bardak un • Tuz Tarif Bir tencereye çiçek yağı koyarak kızdırın ve buna tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve tuzlanmış piliçleri koyarak tencerenin kapağını kapatın ve piliçlerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek her bir tarafı da nar gibi oluncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte yaklaşık 20-30 dakika arasında kızarmaya bırakın ![]() |
![]() |
![]() |
|