Deniz Ürünü Krepleri Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünü Krepleri Tarifi[/b] Malzemeler • 150 g ayıklanmış karides • 150 g tarak • 150 g beyaz balık filetosu • 1 yumurta 1/2 limonun suyu • 50 g kıyılmış maydanoz • 125 g püre haline getirilmiş patates • Tuz ve karabiber • 1,5 litre sıvı yağ Zencefilli Sos: • 125 g yoğurt • 2 çorba kaşığı kr Tarif Deniz ürünlerini ve balıkları Rondo`da püre haline getirin Yumurta, limon suyu, maydanoz ve püre haline getirilmiş patates ile karıştırın Tuz ve karabiberi ekleyin 8 adet 25 cm kalınlığında yuvarlak krep şeklini verin Krepleri, arada çevirerek, kızgın yağda Thermospot tavada 5 - 6 dakika kızartın Süzüldükten sonra zencefil sosuyla servis yapın Zencefil Sosu: Tüm malzemeyi pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar iyice karıştırın |
|