![]() |
Zabaglione Soslu Taze Meyveler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zabaglione Soslu Taze MeyvelerMalzemeler: 300 gr çilek 300 gr frambuaz taze veya donuk 3 adet yumurta sarısı 85 gr toz şeker 60 ml beyaz şarap 90 ml krema çırpılmış Servisi İçin: 5-6 adet nane yaprağı veya filizi (taze), 120 gr pudra şekeri Kullanılacak Malzemeler: 4 adet alüminyum sufle kabı Pişirme Süresi: 30 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: 4 ufak ramekin veya pyrexin içine yarıya gelecek kadar yıkanmış, temizlenmiş ve dilimlenmiş meyveleri yerleştirin ![]() ![]() ![]() Bir kasenin içine yumurta sarılarını, şekeri ve şarabı koyun ve ateşin üzerindeki suyun buharının üzerinde malzemeleri çırpmaya başlayın ![]() Kasenin sıcak suyla doğrudan temas etmemesine dikkat edin ![]() ![]() ![]() Bu arada makinada kremayı çırpın ve sabayon sos ile hava kabarcıklarını bozmayacak bir şekilde karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|