Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
borani, tarifi

Borani Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Borani Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 500 gr pancar (zılk?pazı),
• 1 baş orta boy kuru soğan,
• 200 gr yağsız kıyma,
• 100 gr lolaz,
• 1 yemek kaşığı domates salçası,
• 1 yemek kaşığı margarin,
• Yeterince su







Tarif
Önce pancar iyice yıkanıp bütün olarak bir tencerede 2-3 dakika haşlanır Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür Suyu süzülen pancarlar istenilen büyüklükte doğranır Diğer tarafta et yağla biraz kavrulur Kavrulmuş etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavurulur ve içine salçası konup karıştırılır Bir gün önceden ıslatılmış loğlazlar süzerek kavrulan karışımın içine atılır Üzerine 3 su bardağı su ilave ederek loğlazlar pişene kadar kaynatılır Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur 1-2 taşım kaynatılır ve yemek ocaktan indirilir Yemek servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.