Kalamar Dolması Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalamar Dolması Tarifi[/b] Malzemeler • 4 tane orta boy ya da;8 tane küçük kalamar • 2 çay kaşığı çam fıstğı • 1 çay kaşığı maydanoz • 1 küçük soğan • 4 çay kaşığı zeytin yağı • 3 diş sarımsak • 100 gr çekirdekleri çıkarılmış ? yeşil zeytin • Un • Sos İçin: • 100 ml zeytin yağı • 1 büyük soğan • 3 diş sarımsak • 1/2 kg kabukları soyulmuş domates • 1 çay kaşığı şeker • Tuz Tarif Kalamarları temizleyin ve de parçalanmamasına dikkat edin Dokunaçları temizleyin Çam fıstıklarını ezip, maydanoz ekleyerek harç kıvamına getirin Fırın tepsisini yağlayıp ısıtın Sarımsak ve soğanı ayrı bir tavada renkleri altın rengine ulaşıncaya kadar kavurun, dokunaçları ve soğanı ekleyerek tepsiye serin Son olarak da çam fıstıklı harcımızı bu karışıma ekleyin ve hafif ateşte az bir miktar tuz serperek 5 dakika kavurun Kalamarları bu karışım ile doldurun ve bie kürdan ile kalamarları kapayın |
|