Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, pilaki, tarifi, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 500 gr kuru barbunya fasulyesi
• 1 adet büyük soğan
• 1 adet büyük domates
• 2 diş sarmısak (isteğe bağlı)
• 1 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1/2 demet maydanoz







Tarif
Kuru barbunya fasulyesini bir gece soğuk suda bekletin Ertesi sabah 5 - 10 dakika kaynar suda haşlayın ve çalkaladıktan sonra süzün Soğan, domates ve havucu küp şeklinde doğrayın Bir tencereye zeytinyağını, soğanı, domatesi, tuzu, toz şekeri koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun

Haşlanmış barbunyayı, havuçu ve sarmısağı da tencereye ilave edin 2 su bardağı su ilave edin Barbunya yumuşayıncaya kadar pişirin Zeytinyağlı barbunyanın üzerine kıyılmış maydanoz serpin Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.