İspanaklı Tagliatelli |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı TagliatelliMalzemeler: 1 paket ıspanaklı tagliatelli makarnası 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı margarin Sosu İçin: 4 yemek kaşığı margarin, 15 adet mantar, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 3 diş sarımsak, 1 su bardağı krema, 3 adet taze soğan, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz - karabiber Pişirme Süresi: 30 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Derin bir tencerede 3 litre su kaynatınız Kaynadıktan sonra içine tuz ve zeytinyağını koyup, makarnayı ilave edip, 8-10 dakika arası haşlayınız Makarna piştikten sonra süzüp, aynı tencerede 2 yemek kaşığı sıvı margarini ile yağlayınız Sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp, kıyınız Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız Mantarları yıkadıktan sonra dörde bölünüz Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, sarımsak ve taze soğanları sote ediniz Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu çekene kadar kavurunuz En son çekilmiş ceviz, doğranmış domates, kırmızı pul biber ve tuz ile karabiber ilave edip, bir taşım pişiriniz Ateşten aldıktan sonra içine kremayı karıştırınız Mantarlı ve cevizli sosu, sıvı margarin ile yağladığınız makarnaya karıştırıp, servis kabına aldıktan sonra sıcak olarak servis ediniz |
|