Kereviz Püreli Kebap Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Püreli Kebap Tarifi[/b] Malzemeler • 500 grkuşbaşı et, • 1 adet soğan, • 1 adet havuç, • 1 adet domates, • 2 adet çarliston biber, Maydanoz, • 2 çorba kaşığı margarin, • 2 çorba kaşığı un, Tuz, karabiber PÜRE İÇİN: • 3 adet kereviz, • 3 çorba kaşığı un, • 2 çorba kaşığı margarin, • 2 su bardağı süt, • Tuz ve karabiber Tarif Tencereye yağı, soğanı koyup iyice kızdırın Etleri ekleyip 3 dk kadar kavurun Etler suyunu çekince unu ilave edip kavurmaya devam edinDoğranmış domatesleri ekleyip üzerini örtecek miktarda su koyup kaynatınÜzerinde oluşan köpüğü alınDoğranmış biberleri ve havuçları da ekleyip pişirmeye devam edin Püre için ise kerevizleri rendeleyin Tencerede unu ve yağı kavurduktan sonra rendelenmiş kerevizleri ekleyip kavurunİyice kavurduktan sonra sütü ilave edip 1 taşım kaynatın Hazırladığınız kereviz püresini tabağa alıp yanına etleri koyarak servis yapın |
|