Soğan Kebabı Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Kebabı Tarifi[/b] Malzemeler • 4 adet soğan, • Yarım kgkıyma, • 1 çorba kaşığı salça, • 1 çorba kaşığı nar ekşisi, • 4 çorba kaşığı sıvı yağ, • 1 su bardağı su, • Karabiber,tuz, Kırmızıbiber Tarif Soğanların baş kısımlarını kesip ayıklayınSoğanların ortalarından boylamasına keserek soğanlardan tabak oluşturun Kıyma, tuz,karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurunKöfteleri küçük toplar halinde yuvarlayınbu top biçiminde ki köfteleri soğanların ortasına yerleştirip önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizinFırında piştikten sonra limon suyunu,tuzu,nar ekşisinipul biberi karıştırıp bu sostan köftelerin üzerine dökünKöfteleri 5 dk daha pişirip servis yapın |
|