Sebzeli Dana İncik Haşlama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Dana İncik Haşlama Tarifi[/b] Malzemeler • Dana incik eti • 2 havuç • 1 orta boy kereviz • 1 küçük lahana • ½ kg patates • 1 domates • Bir demet maydanoz • Tuz, karabiber taneleri Tarif Eti kaynayan suyun içine atıp bir taşım kaynadıktan sonra, su atılır Tekrar temiz bir suyun içine eti, biber taneleri, tuzu koyup yavaş ateşte pişirilir Et yarı pişmiş durumunda iken, havuçlar, dörde bölünmüş kereviz, bütün domates ilave edilir 10 dakika kadar hep birlikte pişmeye bırakılır Sonra dilimlenmiş patatesler ve lahana ilave edilir Hep birlikte bir süre daha pişirilir İnce kıyılmış maydanoz katılıp karıştırılır Tuzunu, karabiberini tekrar ayarlayıp, isteğe bağlı olarak limon dilimleriyle birlikte servis yapılır![]() |
|
|
|