Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, mayonezli, tarifi

Mayonezli Balık Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonezli Balık Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 250 gram beyaz etli balık
• 1 adet kuru soğan (küçük boy)
• 1 adet defne yaprağı
• ½ havuç
• 1 çay kaşığı tuz
Mayonez için:
• 1 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 limonun suyu
• ½ çay kaşığı tuz







Tarif
Balığın içini, eğer pullu balıksa pullarını temizleyin Bir tencereye balığı örtecek kadar su doldurun Tuzu koyup karıştırın Kuru soğanı soyup dörde bölün Soğan, defne yaprağı ve havucu ekleyin Balığı da koyup kaynatın Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra balığı alın Derisini ve kılçıklarını ayıklayın Beyaz etlerini çok küçük olmayan parçalara bölünp bir kaba alın Yumurtanın sarısını iyice çırpın Sıvı yağı damla damla ilave ederken çırpmaya devam edin Aynı şekilde limonun suyunu da ilave edin Unu da yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin Tuzu ekleyip tekrar karıştırın Hazırlamış olduğuınuz mayonezi balıkların üstüne döküp harman edin Servis tabağına alıp üzerine az zeytinyağı gezdirin Siyah zeytin ve kornişon ile süsleyip soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.