![]() |
Patlıcan Karnıyarık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Karnıyarık Tarifi[/b] Malzemeler • 1 kg ![]() • 1/2 kg ![]() • 1 büyük baş soğan (ince kıyılmış) • 1 orta boy soyulmuş ince doğranmış domates • 1 adet yeşil biber (ince doğranmış) • 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış) • Tuz,karabiber • Sıvı yağ Tarif Patlıcanlar yıkandıktan sonra, kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanlı et kavrulduktan sonra, domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir ![]() ![]() Patlıcanların üzeri ılık su gezdirip, kısık ateşte pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|