Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, patlıcan, tarifi

Patlıcan Karnıyarık Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Karnıyarık Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg orta boy kemer patlıcan
• 1/2 kg kıyma
• 1 büyük baş soğan (ince kıyılmış)
• 1 orta boy soyulmuş ince doğranmış domates
• 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
• 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
• Tuz,karabiber
• Sıvı yağ







Tarif
Patlıcanlar yıkandıktan sonra, kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyulurÜzerlerine boylamasına derin bir çizik atılırSıvı yağı tavada kızdırılır Alacalı soyulmuş patlıcanlar tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartılır Kızaran patlıcanlar bir kaba alınır
Soğanlı et kavrulduktan sonra, domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir Bu harç karıştırılır , patlıcanlar çizik atılan yerlerinden ortalarını harç koymak için aralanır ve yapılan harçla doldurulur
Patlıcanların üzeri ılık su gezdirip, kısık ateşte pişirilir Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.