Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamurlu, hindi, kestaneli

Kestaneli - Hamurlu Hindi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli - Hamurlu Hindi




Malzemeler:

500 gr hindi kuşbaşı

3 yemek kaşığı tereyağ

1 adet kuru soğan

2 adet sivri biber

4 diş sarımsak

4 adet taze soğan

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

1 su bardağı tavuk suyu

tuz- karabiber

Üzeri için: 6 adet milföy, 12 adet kestane şekerlemesi, 2 adet haşlanmış havuç, Sürmek için yumurta sarısı
















Pişirme Süresi:

40 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayınız Sivri biberleri ayıklayıp, tohumlarını çıkarın Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın Havuçların kabuklarını kazıyıp, kaynar su da haşladıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Kestaneleri çiğden haşlayıp yapabildiğiniz gibi hazır satılan kestane şekerlemesini de kullanabilirsiniz Kavanozda şerbetli kestane ise mutlaka şerbetini soğuk su ile yıkayınız

Yayvan bir tavada tereyağı kızdırıp, içine hindi kuşbaşıları ilave edip, hindi etlerini iyice kavurun Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

Soğanlar pembeleştikten sonra içine doğranmış sivri biberleri ve salçayı ilave edip, salçanın kokusu gidene kadar pişirin
En son olarak yemeğe balı, kıyılmış taze soğanları, kırmızı pul biberi, tavuk suyunu ve tuz- karabiberi ekleyip, bir taşım orta ateşte kaynatın

Hindiler pişerken, buzluktan milföyleri çıkartıp, tezgah üzerinde 5 dak buzunu çözdürün Milföylerin bir köşesi yukarı gelecek şekilde tutup,içe doğru üçgen kesip, alt kısmını dikdörtgen kesin (dikdörtgen kısım ağacın gövdesi olacak şekilde)

Margarin ile yağlanmış tepsiye çam ağacı şeklinde kesilmiş milföy ağaçlarını diz ağacın gövde kısmına 1 tane kestane koyup, bir fırça yardımı ile tüm hamurun üzerine yumurta sarısı sürün En son olarak üzerini haşlayıp, doğradığınız havuçlar ile süsleyin Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında hamurları iyice kızarana kadar pişirin Hindiler piştikten sonra kalan kestaneleri de yemeğe ilave edip servis tabağına alıp, yemeğin etrafını pişen çam ağacı milföyler ile süsleyip, sıcak olarak pilav ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.