![]() |
Kestaneli - Hamurlu Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli - Hamurlu HindiMalzemeler: 500 gr ![]() 3 yemek kaşığı tereyağ 1 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 4 diş sarımsak 4 adet taze soğan 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 1 su bardağı tavuk suyu tuz- karabiber Üzeri için: 6 adet milföy, 12 adet kestane şekerlemesi, 2 adet haşlanmış havuç, Sürmek için yumurta sarısı ![]() Pişirme Süresi: 40 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tavada tereyağı kızdırıp, içine hindi kuşbaşıları ilave edip, hindi etlerini iyice kavurun ![]() ![]() Soğanlar pembeleştikten sonra içine doğranmış sivri biberleri ve salçayı ilave edip, salçanın kokusu gidene kadar pişirin ![]() En son olarak yemeğe balı, kıyılmış taze soğanları, kırmızı pul biberi, tavuk suyunu ve tuz- karabiberi ekleyip, bir taşım orta ateşte kaynatın ![]() Hindiler pişerken, buzluktan milföyleri çıkartıp, tezgah üzerinde 5 dak buzunu çözdürün ![]() ![]() Margarin ile yağlanmış tepsiye çam ağacı şeklinde kesilmiş milföy ağaçlarını diz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|