Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, haşlaması, somon, terbiyeli

Terbiyeli Somon Balığı Haşlaması

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Somon Balığı Haşlaması




Malzemeler:

Haşlama Suyu:

2 lt (8 su bardağı) soğuk su
150 ml (3/5 su bardağı) sirke

100 gr (1 orta boy) soğan (dilimlenmiş)

90 gr havuç (kabaca dilimlenmiş)

7 adet tane karabiber, 5 adet 180 gr`lık somon balığı filetosu

1 adet defne yaprağı

6 adet maydanoz sapı

1/2 çorba kaşığı tuz

10 adet küçük patates

1 limon (zarsız dilimlere ayrılmış)

maydanoz yaprakları

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ

birkaç damla limon suyu
















Pişirme Süresi:

30 dakika

5 Kişilik







Hazırlanışı:

Hazırlık: Haşlama suyunu hazırlamak için bir tencerede sirke ve suyu karıştırın İçine soğan, havuç ve karabiberi atıp bir taşım kaynatın Somon balığı filetolarını, haşlama suyunun içine defne yaprağı ve maydanoz sapları ile birlikte atın Tuzunuzu ayarlayın

Pişmiş somon filetolarını bir kaba aktarın Haşlama suyunu bir süzgeçten süzdürüp balığın üzerine gezdirin

Ana Yemek: Somon filetoları ve haşlama suyunu rahatlıkla içine alabilecek bir tencere seçin Hazırlık bölümündeki haşlama suyunu hazırlayıp bir taşım kaynatın Ateşi kısın 20 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin Oluşan kefi alıp, atın Somon filetolarını yıkayıp aşağıda gösterilen malzemelerle beraber haşlama suyunun içine atın Balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte, suyu kaynatmadan pişirin

Bir başka tencerede patatesleri kaplayacak kadar suyu bir taşım kaynatın Patatesleri içine atıp, haşlayın Patatesler pişince süzdürerek tencereden alıp, kabuklarını soyun Bir kenarda sıcak olarak bekletin

Balıkları haşlama suyundan süzerek alın Önceden ısıtılmış bir kaba koyun Üzerine balık suyundan gezdirin Limon dilimleri ve haşlanmış patatesleri yerleştirin Üzerine maydanoz yaprakları serpiştirin

Tereyağı ufak bir tavada eritin Yağ erir erimez üzerine birkaç damla limon suyu damlatın Tavayı bir kez sallayarak ateşten alın Sıcak tereyağı balıkların üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.