Terbiyeli Somon Balığı Haşlaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Somon Balığı HaşlamasıMalzemeler: Haşlama Suyu: 2 lt (8 su bardağı) soğuk su 150 ml (3/5 su bardağı) sirke 100 gr (1 orta boy) soğan (dilimlenmiş) 90 gr havuç (kabaca dilimlenmiş) 7 adet tane karabiber, 5 adet 180 gr`lık somon balığı filetosu 1 adet defne yaprağı 6 adet maydanoz sapı 1/2 çorba kaşığı tuz 10 adet küçük patates 1 limon (zarsız dilimlere ayrılmış) maydanoz yaprakları 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ birkaç damla limon suyu Pişirme Süresi: 30 dakika 5 Kişilik Hazırlanışı: Hazırlık: Haşlama suyunu hazırlamak için bir tencerede sirke ve suyu karıştırın İçine soğan, havuç ve karabiberi atıp bir taşım kaynatın Somon balığı filetolarını, haşlama suyunun içine defne yaprağı ve maydanoz sapları ile birlikte atın Tuzunuzu ayarlayın![]() Pişmiş somon filetolarını bir kaba aktarın Haşlama suyunu bir süzgeçten süzdürüp balığın üzerine gezdirin Ana Yemek: Somon filetoları ve haşlama suyunu rahatlıkla içine alabilecek bir tencere seçin Hazırlık bölümündeki haşlama suyunu hazırlayıp bir taşım kaynatın Ateşi kısın 20 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin Oluşan kefi alıp, atın Somon filetolarını yıkayıp aşağıda gösterilen malzemelerle beraber haşlama suyunun içine atın Balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte, suyu kaynatmadan pişirin![]() Bir başka tencerede patatesleri kaplayacak kadar suyu bir taşım kaynatın Patatesleri içine atıp, haşlayın Patatesler pişince süzdürerek tencereden alıp, kabuklarını soyun Bir kenarda sıcak olarak bekletin![]() Balıkları haşlama suyundan süzerek alın Önceden ısıtılmış bir kaba koyun Üzerine balık suyundan gezdirin Limon dilimleri ve haşlanmış patatesleri yerleştirin Üzerine maydanoz yaprakları serpiştirin![]() Tereyağı ufak bir tavada eritin Yağ erir erimez üzerine birkaç damla limon suyu damlatın Tavayı bir kez sallayarak ateşten alın Sıcak tereyağı balıkların üzerine dökerek servis yapın![]() |
|
|
|