![]() |
Merengli Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Merengli Tart Tarifi[/b] Malzemeler • 1 ölçü altlık hamuru Merengi: • 3 yumurta akı • 150 gr (3/4 bardak) tozşeker • ½ bardak su Kreması: • 1 bardak süt • 2 yemek kaşığı tepeleeme buğday unu • 75 gr (1 kahve fin ![]() • 1 adet yumurta sarısı • 1 çay kaşığı vanilya Meyvesi: • 500 gr çilek, muz, portakal, mandalina(bunlardan biri) Tarif Bir ölçü altlık hamuru hazırlayın ![]() ![]() ![]() Orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin ![]() Krema bölümündeki gereçlerle kremayı hazırlayın ![]() Yumurta aklarına bir fiske tuz katın ![]() ![]() ![]() Pişen tartın üzerine önce kremayı yayın, sonra dilimler halinde kesilmiş meyveleri veya temizlenmiş çilekleri yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|