Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, pay, tarifi

Pay Hamuru Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pay Hamuru Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 3 bardak tepeleme buğday unu
• 1 bardak kahvaltılık margarin
• 1 çay kaşığı silme tuz
• 7?8 yemek kaşığı su(1 çay bardağı)







Tarif
Unu tuzla beraber bir kaseye eleyin Yağı unun ortasında bir çatal veya bir hamur kıyıcısıyla ezerek küçük parçalara ayırın
Kasedeki karışıma azar azar su katıp yoğurun(fazla değil)
Yağlı kağıda sarılı olarak ya da nemli bir bez altında 20 dakika bekletin
Pay hamurunu biri büyük diğeri daha küçük iki parçaya ayırın Büyük hamuru altına yaymak, küçük hamuru da üstüne kapatmak için kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.