Fransız Usulü Dana Haşlama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Dana Haşlama Tarifi[/b] Malzemeler • 750 g dana sokum • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 250 g (1 iri) kereviz • 250 g (5 küçük) soğan • 250 g (1 orta boy) havuç • 5 yaprak beyaz lahana • 250 g (1 orta boy) pırasa • 250 g şalgam (isteğe bağlı) Tarif Ön hazırlık olarak kereviz ve şalgamın kabuklarını soyıın ve iri parçalar halinde doğrayın; soğanı ve pırasayı ayıklayın ve her ikisini de yine iri parçalar halinde doğrayın; havucu kazıyıp 5-6 eşit parça olacak biçimde kesin; lahananın dış yapraklarını iri parçalar halinde kesin Eti bir tencereye koyun Üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edin Harlı ateşte bir taşım kaynatın Tencereyi ateşten alıp, eti süzgece aktarın ve soğuk suya tutun![]() |
|
|
|