Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, fransız, haşlama, tarifi, usulü

Fransız Usulü Dana Haşlama Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Dana Haşlama Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 750 g dana sokum
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 250 g (1 iri) kereviz
• 250 g (5 küçük) soğan
• 250 g (1 orta boy) havuç
• 5 yaprak beyaz lahana
• 250 g (1 orta boy) pırasa
• 250 g şalgam (isteğe bağlı)







Tarif
Ön hazırlık olarak kereviz ve şalgamın kabuklarını soyıın ve iri parçalar halinde doğrayın; soğanı ve pırasayı ayıklayın ve her ikisini de yine iri parçalar halinde doğrayın; havucu kazıyıp 5-6 eşit parça olacak biçimde kesin; lahananın dış yapraklarını iri parçalar halinde kesin
Eti bir tencereye koyun Üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edin Harlı ateşte bir taşım kaynatın Tencereyi ateşten alıp, eti süzgece aktarın ve soğuk suya tutun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.