![]() |
Yufka Sepetinde Fırında Sebze |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufka Sepetinde Fırında SebzeMalzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağ Yarım adet karnıbahar 2 adet patates 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 1 adet kabak 3 adet közbiber 3 diş sarımsak Yarım demet dereotu 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tuz-karabiber Üzeri için: 1 adet yufka, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet domates, 1 su bardağı rende kaşar ![]() Pişirme Süresi: 25 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Karnıbaharları bölüp, bol kaynar suda, az sirke ilave edip, haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En son olarak içine şerit şerit kesilmiş köz biberleri, kırmızı pul biberi, kıyılmış dereotunu, kimyonu, tuz, karabiberi ekleyip, bir taşım pişirin ![]() Harcı atesşten almadan önce içine haşlanmış patatesleri ilave edip, karıştırın ![]() Yufkayı sıvı margarin ile yağlayıp, kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde yerleştirin ![]() ![]() Harcının ortasına haşlanmış karnıbaharları dizip üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip, yufkanın dışarda kalan uçlarını içe doğru katlayın ![]() ![]() Yemeği önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak, yufkanın üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|