Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mantı, mısırlı

Mısırlı Mantı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mısırlı Mantı

* İçindekiler:
1 Paket Hazır Mantı
1 Adet Mısır Konservesi
Yoğurt
Sarmısak
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Ben hazır mantıyla yaptım orjinal mantıyla da denenebilir aslında

Öncelikle hazırmantıyı normal bir şekilde suda kaynatmanız gerekiyor hazırlamak için

Tencereye su koyun ve suyun kaynamasını hızlandırmak için kapağı kapatın Su kaynadığında içerisine 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin ki yapışmasınlar birbirlerine Yarım yemek kaşığı tuz kaynamış suya yeterlidir

Bu kaynama evresinin ortasında konservedeki mısırları da dahil ediyorsunuz suyun içine Yani mısırlarla mantılar beraber kaynıyor Tadı geçiyor ve hoş bir kokusu oluyor tavsiyemdir mısır severlere

Mantıların iyice yumuşadığından emin olduğunuzda tencerenin altını kapatıyorsunuz ve suyunu süzüyorsunuz tencerenin

Sarmısakları soyup ezdikten sonra bir kabın içerisinde yoğurtla karıştırıyorsunuz Tercihen içine kekik,nane ve pul biber eklenebilir Zeytinyağı da yoğurdu güzelleştiriyor Bilginize

Tabağa servis edilen Mısırlı Mantıların üzerine yoğurtlu sosu ilave ediyoruz ve servise hazırlıyoruz

Süslemekle uğraşabilirsiniz ama ben dayanamayıp direk çökmüştüm

Afiyet olsun! Mısırlar çok sıcaktır dikkat etin

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com