Mısırlı Mantı |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı Mantı* İçindekiler: 1 Paket Hazır Mantı 1 Adet Mısır Konservesi Yoğurt Sarmısak Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Ben hazır mantıyla yaptım orjinal mantıyla da denenebilir aslında Öncelikle hazırmantıyı normal bir şekilde suda kaynatmanız gerekiyor hazırlamak için Tencereye su koyun ve suyun kaynamasını hızlandırmak için kapağı kapatın Su kaynadığında içerisine 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin ki yapışmasınlar birbirlerine Yarım yemek kaşığı tuz kaynamış suya yeterlidir Bu kaynama evresinin ortasında konservedeki mısırları da dahil ediyorsunuz suyun içine Yani mısırlarla mantılar beraber kaynıyor Tadı geçiyor ve hoş bir kokusu oluyor tavsiyemdir mısır severlere Mantıların iyice yumuşadığından emin olduğunuzda tencerenin altını kapatıyorsunuz ve suyunu süzüyorsunuz tencerenin Sarmısakları soyup ezdikten sonra bir kabın içerisinde yoğurtla karıştırıyorsunuz Tercihen içine kekik,nane ve pul biber eklenebilir Zeytinyağı da yoğurdu güzelleştiriyor Bilginize Tabağa servis edilen Mısırlı Mantıların üzerine yoğurtlu sosu ilave ediyoruz ve servise hazırlıyoruz Süslemekle uğraşabilirsiniz ama ben dayanamayıp direk çökmüştüm Afiyet olsun! Mısırlar çok sıcaktır dikkat etin Kaynak: birtabakcom |
|