Çemen ( Muhammara ) |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çemen ( Muhammara )* İçindekiler: 1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi 5 Yemek kaşığı domates salçası 2 Yemek kaşığı biber salçası 3 Diş eizlmiş sarımsak Bir su bardağı çemen tozu (poy) olmazsa olmaz 1 Yemek kaşığı zeytinyağı 2 Şeker kaşığı karabiber 1 Şeker kaşığı kırmızı pul biber 3 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı şeker Hazırlanışı: Efendim "bune bee bildiğimiz salça" demeyin Benim yöremin insanı bilir çemeni Öncelikle şunu belirteyim çemenin sayısız farklı tarifi vardır bizim yörede bile ufacık bir yer olmasına karşın her ailenin farklı bir çemen yapma şekli vardır<br style="font-style: italic">Muhammara ise çemenin Gaziantep yöresindeki adıdır Yapılışı çok basittir bütün malzemeleri bir kaba koyun ve iyice karıştırın Sonra ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında bir gün dinlendirinKahvaltıda ekmek arası veya üzeri )) veya tavada tereyağ ile kavurduktan sonra yumurta kırarak afiyetle yenebilir Babannem çemeni yaparken içine birazcık su koyar iyice karıştırır sonra çemeni geniş bir sini içine dağıtıp 2 gün güneşletirdi tabiki tadı daha konsantre olurdu Kaynak: birtabakcom |
|