Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
pilav, sebzeli, tereyağlı

Tereyağlı Sebzeli Pilav

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tereyağlı Sebzeli Pilav

* İçindekiler:
2 Bardak pirinç
Tereyağı
Sıvı yağ
Knor et suyu tableti
istediğiniz kadar bezelye ve karışık sebze
(ben dondurulmuş olan hazır sebzelerden kullandım)

Hazırlanışı:
Evvela pirinçlerimizi bir güzel yıkıyoruz nişastası gidene kadar Sonrasında tavamızda tereayağını bir güzel kızartıyoruz ve üzerine yıkanmış temizlenmiş olan pirincimizi ekliyoruz

5, 10 dakika kavurduktan sonra 3 bardak kadar suyu pirincin üzerine koyuyoruz ve aynı zamanda et suyu tabletimizi de suyun içine ekliyoruz fazla karıştırmadan et suyu tabletinin erimesi için az bi karıştırır gibi yapıyoruz

sonrasında da kısık ateşte pirinçlerin suyu içmesini bekliyoruz Ara ara karıştırmadan kontrol ediyoruz dibini Eğer suyunu emmiş ise ve pirinçler yumuşamışsa beklemeye alıyoruz

Bu bekleme süreci içerisinde başka bir tavaya sıvı yağımızı ekliyoruz Yağ kızardıktan sonra sebzelerimiz bir güzel tavaya koyuyoruz ve 10 dakika kadar kızartıyoruz Sebzelerin hazır olduğuna kanaat getirdikten sonra, hazırlamış olduğumuz pilavın üzerine ekleyerek servis yapıyoruz

Afiyetler olsun efendim

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com