![]() |
Patlıcanlı Kuzu İncik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Kuzu İncikMalzemeler: 4 tane kuzu incik 4 tane patlıcan 2 yemek kaşığı salça 2 orta boy soğan 1 domates 100 gr ![]() 1 su bardağı ayçiçeğiyağı 4 su bardağı su 4 tane sivribiber 4 tane kürdan Kırmızıbiber, Tuz Pişirme Süresi: 45 dak ![]() 4 Kişilik Hazırlanışı: Margarini yayvan bir tencerede eritin, ince kıyılmış soğanları pembeleşene kadar kavurun, üzerine et ve salça ilavesiyle 15 dakika orta ateşte kavurmaya devam edin ![]() ![]() Başka bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın, patlıcanların her birini 4 eşit şerit halinde kestikten sonra yağda kızartın ![]() Etleri patlıcanla bohça şeklinde sarın, üzerlerine birer dilim domates ve birer sivribiberi kürdanla tutturup tepsiye dizin, etin kalan suyunu üzerine dökerek 20 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|