Poaça Vol 2 - The Revenge |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Poaça Vol 2 - The Revenge* İçindekiler: Un Tuz Tereyağ Zeytinyağı Kaşar Peynir 1 Küp Yaş Maya Ilık-Sıcağımsı Su 1 Yumurta Pul Biber Hazırlanışı: Hamur hazırlanmadan önce yaş maya sıcağa daha yakın olan bir bardak ılık suyun içinde çözülür Bir çay kaşığıyla sürekli karıştırırsaınz kendisi çözülecektir Mayanın iyice çözüldüğünden emin olduğunuzda çözülmüş mayamızı bardakla bir köşeye koyalım 150 Gram kadar tereyağını hamuru yoğuracağımız büyükçe bir kabın içine koyalım Üzerine göz kararı zeytinyağımızı koyalım Yarım su bardağı yeterli olacaktır bence Yumurtamızın akını da bu büyük kabımıza boşaltalım Hamuru bu kap içerisinde yoğuracağız Tuz ve mayayı enson ekleyerek karıştıralım iyice Henüz un koymadık Un için herhangi bir miktar vermiyorum ancak hamur elimizde zor düzenlenmeli Yani katı değil yağlı ve ıslak bir hamur elde edeceğiz Zor şekil almalı Hamurumuzu kademe kademe un katarak kulak memesi kıvamına getirdiğimizde leğen içinde bir top haline getirip kenara koyalım 20 dakika kadar mayalanacak Biz bu arada kaşar peynirimizi rendeleyelim bir kaba İçerisine birazcık pul biber koyabiliriz rendeledikten sonra Hoş görünecek bittiğinde Hamurumuzun mayalanması tamamlandığında çok minik parçalarla çalışacağız Parmaklarınızın ucuyla azıcık bir hamur parçası alıp elinizde bir daire oluşturun bastırarak Hamur çok kaygan olmalı tekrar söylüyorum diğer türlü kabarmıyor Elinizde oluşturduğunuz dairenin ortasına kaşardan yaptığımız içi koyuyoruz ve çevrelerini kapatıp top haline getiriyoruz iki elimizle yuvarlayarak İç dışarı taşmamalı Bu minik topları aralarında mesafe kalacak şekilde önceden yağladığımız tepsimize diziyoruz Hamuru ve içimizi bu şekilde bitiriyoruz Üzerlerine yumurta sarısı sürüp( ben yumurta sürmeyi unuttum ), susam veya küncü serpiyoruz üzerlerine Sonrasında fırına verip 15-20 dakika pişmesini sağlıyoruz 200 derece civarında Tataaaaam! İşte içi kaşar dolu lezzet topları hazır Afiyet olsun efenim Kaynak: birtabakcom |
|