Etli Asma Yaprağı Dolması |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Asma Yaprağı DolmasıMalzemeler: 1/2 kg orta yağlı kıyma 3 çorba kaşığı pirinç 2 orta boy soğan 1/2 çorba kaşığı salça 250 gr taze asma yaprağı 8-10 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber İçi için: 1/2 kg orta yağlı kıyma 3 çorba kaşığı pirinç 2 orta boy soğan 3 orta boy domates (veya 1/2 çorba kaşığı salça) 8-10 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Pişirme Süresi: 45 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Tencereye 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz koyup kaynatınız Yaprağı yıkayıp, tencereye koyarak hafif hararetli ısıda 5 dakika pişiriniz Ayrı bir kapta, kıymayı derin bir kaba koyunuz İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız (Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız) Yaprağın sapını çıkartıp büyükleri ikiye ayırınız Tüylü kısmı üste gelmek üzere masaya yayınız Hazırladığınız içten uzunlamasına yeteri kadar koyup kenarlarını kapatarak sarınız Tencereye muntazam dizip suyunu üzerine dökünüz Suyu az gelirse biraz daha ilave ederek hafif hararetli ısıda yarım saat pişiriniz |
|