Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, kızartma

Güllaç Kızartma

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Kızartma




Malzemeler:

1 paket güllaç

4 su bardağı süt

1/2 kg şeker

2 su bardağı çekilmiş ceviz

4 yumurta

3 su bardağı şeker

3,5 bardak su

1/2 limon suyu
















Pişirme Süresi:

20 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Sütü bir tencereye boşaltın İçine yarım kg şekeri koyarak, şeker eriyinceye kadar kaynatın Sütü bir kenarda ılımaya bırakın Daha sonra güllaç yapraklarını teker teker şekerli sütte ıslatın Islatılmış güllaç yapraklarını ikiye ya da dörde bölün Geniş kısımlarına ceviz dökerek, sigara böreği şeklinde sarın Yayvan bir kapta dört yumurtayı çırpın Güllaçları yumurtaya batırarak kızgın sıvı yağda kızartın Üç bardak şeker ve üç bardak su ile tatlının şurubunu hazırlayın İçine ½ limon suyu sıkın Şerbeti soğuttuktan sonra sıcak kızarmış güllaçları içine atın Şurubunu çekince servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.