![]() |
İncirli Elma Turtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncirli Elma TurtasıMalzemeler: 1 fincan dilimlenmiş incir 3 fincan doğranmış yeşil elma 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 1/4 fincan portakal suyu 1/4 fincan + 2 yemek kaşığı şeker 1 fincan +2 yemek kaşığı un 1/8 çay kaşığı tuz 6 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 fincan kayısı jölesi 1 çay kaşığı brendi (isteğe bağlı) 1/2 fincan krema 4 bütün incir (garnitür için) 100 gr ![]() Pişirme Süresi: 45 dakika 8 Kişilik Hazırlanışı: Turta içi: Dilimlenmiş incir, elma, portakal kabuğu, portakal suyu ve ¼ fincan şekeri geniş bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turta hamuru: Un, 2 yemek kaşığı şeker, tuz ve margarini blender veya çatal yardımı ile karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyan turta hamuruna hazırlamış olduğunuz içi yayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|