Döğme Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Döğme ÇorbasıMalzemeler: 2 su bardağı döğme 1 su bardağı nohut 500 gr kuzu eti 8 su bardağı su 1 soğan 2 sivri biber 4 domates 2 çorba kaşığı margarin yarım çorba kaşığı domates salçası yarım çorba kaşığı biber salçası tuz, kekik, pulbiber Pişirme Süresi: 40 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Nohutu ve döğmeyi akşamdan ıslatın Nohutun suyunu süzüp haşlayın Soğan ve biberleri temizleyip kıyın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Kemikli eti düdüklü tencerede 8 bardak su ilavesiyle 15 dakika kaynatın Elde ettiğiniz et suyunu bir kaba alın Margarini tenceredeki etlere ilave edip biraz kavurun Soğan ve biberleri ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha kavurun Domates ve biber salçası ile pul biberi kavrulmakta olan ete ilave edip karıştırın Doğranmış domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin Tuz, karabiber ve kekik ekleyin Nohut ve döğmeyi süzüp etlere ilave edin Et suyunu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 40 dakika kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|