![]() |
Kokos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KokosMalzemeler: 2 yumurta 2 yumurta sarısı 150 g margarin 1,5 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı süt 1/2 çay bardağı kakao 2 yemek kaşığı rom 1 paket vanilya 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Hindistancevizli karışım: 2 yumurta akı, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, 3 su bardağı hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı Malibu Krema: 2 muz, 1 limonun suyu, 1 paket hazır pasta kreması, 1,5 su bardağı soğuk süt, yarım çay bardağı hindistancevizi Pişirme Süresi: 65 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: 2 yumurta, 2 yumurta sarısı, margarin, toz şeker, süt, kakao, rom, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikser ile 2-3 dakika çırpın ![]() Hindistancevizli karışım: Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Hamurun yarısını 25x12 cm ölçulerindeki yağlanmış baton kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizli karışımı yayın ve kalan hamuru döküp ve önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 55-65 dakika pişirin ![]() 20`nci dakikada fırının kapağını açıp kekin ortasına bir bıçak yardımı ile uzunlamasına 2 cm derinliğinde bir yarık açın ![]() ![]() Krema: Muzlardan birini küçük parçalara, diğerini de dilim dilim doğrayın ve limon suyuna bulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|