![]() |
İspanaklı Peynirli Yağsız Kırpık Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Peynirli Yağsız Kırpık Börek* İçindekiler: - 2 yufka (Aslında tam ölçüsü yok ama yaklaşık 2 tane diyelim ![]() - 2 yumurta - Yarım bardak su+yarım bardak süt karışımı - 2 avuç ıspanak - 200 gr kadar beyaz/lor/kaşar peyniri - Tuz ve istenilen baharatlar Hazırlanışı: Arkadaşım Beliz Amerika da yaşıyor ![]() Türkiye den giderken yanında yufka da götürmüş ama vardığında görmüş ki yufkalar birbirine yapışmış, ayırmanın imkanı yok ![]() kadarını yaprak yaprak ayırmış ![]() robotunda çekmek suretiyle, yepyeni hafif bir tarifin altına imzasını atmış ![]() ![]() Yufkaları robotta çekerek, minik minik parçalar haline getirin ![]() kat yayın ![]() hazırlayın ![]() ![]() ufak doğradığınız ıspanakları çiğ halde bir kat yayın ![]() karabiber, biraz da kırmızı biber serpin ![]() ıspanakların üzerine rendeleyin ![]() kırıntılarıyla örtün ![]() ![]() Yiyeceğiniz günden bir gün önce hazırlayıp, buzdolabında bekletirseniz yufkalar harcı çekecek ve böreğiniz daha lezzetli olacaktır ![]() derecede 30-35 dakika kadar (üzeri kızarana kadar) pişirin ![]() Tavsiye: Beliz pişirmeden önce, böreğin üzerine çok az süt gezdirmiş ![]() yufka parçaları kıtır kıtır olmuş ![]() diyor ![]() Böylece, büyük ihtimalle çöpü boylayacak yufkalardan, ıspanaklı peynirli pratik ve yağsız bir börek yapmış olduk ![]() değişecektir ![]() resimdeki böreği 6 porsiyon olarak düşündüm ![]() yaparsanız, kalori değeri çok daha düşük olacaktır ![]() 1 dilim yağsız ıspanaklı peynirli böreğin kalori değeri: 209 kkal Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|