Hafif Meyvalı Tatlı(Bitterli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hafif Meyvalı Tatlı(Bitterli)* İçindekiler: 1paket kremşanti 300gr yoğurt çilek,muz,şeftali (isteğinize göre yakışacak meyvalar )isteğe göre bitter çikolata Hazırlanışı: bir çok çeşitini denedim ve her zaman yaptığım gibi tarife bağlı kalmadım ![]() kendi zevkime göre o an canımın istediğine göre değiştirdim![]() daha çok yaz için uygun olan bir tatlı da![]() )bir paket krem şanti tarifine uygun yapılır,içine yoğurt eklenir (yoğurt ekşittiği için ölçüsünü normalden oldukça az tutuyorum ) mikserle karıştırılır![]() ![]() aslında meyvalı olan bir tatlı çeşiti,lakin çikolatayı (özellikle bitteri) çok seviğim için kendimce değiştirdim ![]() bitter tadını tatlı içinde de hissetmek istersek normal bir bitter çikolatayı rendeleyip ya da minik parçalar şeklinde doğrayıp krem şantili ve yoğrutlu karışıma ekleyerek mikserde çekiyoruz ![]() sonra servis kablarına koyarak bitter damla çikolatalarla da süslüyoruz![]() her kabı folyolayarak 1-2 saat dondurucu da bekletiyoruz![]() afiyet olsun![]() çileklisinin de resmi var lakin bitterlisini makro olarak çekmişim daha hoş duruyor ![]() bu sebeple bitterlisini anlattım![]() ![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|