Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
borani, havuç

Havuç Borani

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Borani




Malzemeler:

500 gram orta boy havuç

6-7 diş sarmısak

1 yemek kaşığ pirinç

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı limon suyu

tuz
















Pişirme Süresi:

20 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Havuçları yıkayın, kazıyın, yarım santim kalınlığında yuvarlaklar halinde doğrayın Sarmısakların kabuklarını soyun, bütün bırakın Pirinci yıkayın, süzün Kapaklı yayvan bir kaba 2 kaşık zeytinyağını koyun, kızdırın, havuçları ve sarmısakları ekleyin, tahta kaşıkla devamlı çevirerek fazla kuvvetli olmayan bir ateşte beş dakika kadar kavurun, sonunda toz şekerini serpin, karıştırın Havuçların üzerini örtecek kadar sıcak su, limon suyu ve tuzu ekleyin, 2-3 dakika kaynatın Pirinci katın, karıştırın, ateşi kısarak havuçlar yumuşayıp pirinçler şişene kadar arada bir karıştırarak pişirin, suyu eksilirse sıcak su ilave edin Ateşi söndürünce kalan iki kaşık zeytinyağını gezdirin ve soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.