07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aglayan Pasta
* İçindekiler:
Kek hamuru için:
4 yumurta ,
3 fincan şeker ,
3 fincan un ,
1,5 çorba kaşığı kakao ,
2 çorba kaşığı süt ,
1 paket kabartma tozu ,
Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
* Orta Katın Beyaz Kreması için:
1 litre süt ,
1 bardak un ,
1 bardak şeker ,
1 vanilya ,
1 paket toz krem şanti
* Çikolata sosu:
1 paket hazır çikolata sosu
2 5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
* Yapılışı :Önce derin bir çırpma kabında sırasıyla yumurta ve şekeri çırpın Un vekakaoyu ilave edip ardından sütü ve en son kabartma tozunu katıp kekhamurunuzu hazırlayın Kek hamuru ince bi kıvam olucak katı olmayacak Hamuru borcam tepsiye koyup 170 derecede 30-35 dk pişirin Kekfırından çıktıktan sonra ılıkken 2 su bardağı soğuk sütü üzerindegezdirin
Kek pişerken beyaz kremanızı hazırlayıp soğumaya bırakın Krema için 1 litre soğuk sütü tencereye alıp, un ve şekeri ilave edin, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema eldeedince ocağın altını kapatıp, vanilya ve ardından toz kremşantiyi katıp mikserle çırpın Kremanız hazır  
Çikolata sosunu paketin arkasında ki tarife göre 2 5 su bardağı süt ile hazırlayın Kek soğuduktan sonra önceden yapmış olduğunuz soğuk beyaz kremayı kekin üzerine yayın Soğuk çikolata sosunu da beyaz kremanın üzerine yayıp buzdolabında dinlendirmeye bırakın servis yapacağınız vakit çıkarıp üstünü toz hindistan cevizi, file fındık ya da badem ile süsleyebilirsiniz
Kaynak: birtabak com
|
|
|