El Açması Kıymalı Börek |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
El Açması Kıymalı Börek* İçindekiler: Hamuru İçin: 6 su b un Yarım p yaşmaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, su Hamurların arakatları için sıvıyağ İçindekiler: Kıyma Haşlanmış patates Soğan, sivri biber Salça Envai baharat Tuz Üzeri için: Yumurta, yoğurt, çörek otu Hazırlanışı: Hamur malzemeleriyle bir hamur yoğuruyoruz Daha sonra yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz Tavaya kıymayı koyup kavuruyoruz Rengi dönünce soğan ve biberi atıyoruz Tuzunu burda koyarsanız soğanların ölmesini kolaylaştırırsınız Daha sonra patatesleri rendeleyip içine koyuyoruz (İsteğe göre salça koyuyoruz) İstediğiniz baharatı ve tuzunu koyun Kıymaya ve patatese bence en çok yakışan baharat karabiberdir Daha sonra mayalanmış hamuru eşit 2 parçaya ayırın bu 2 eşit parçayı da 9'ar bezeye bölün Küçük olmasına aldırış etmeyin Birinci 9'luk sistemi tabak boyutunda açıyoruz 1 bezeyi açın ÜZerine sıvı yağla yağlayın, üzerine 2 bezeyi açıp koyun Böyle böyle 9 taneyi açın, aralarını yağlayın Daha sonra bu 9'lu hamuru hep birlikte açalım Tepsiyi çok az yağlayarak bu açtığımız hamuru koyalım Daha sonra hazırladığımız iç harcı koyalım İkinci grup olan 9 tane bezeyi de aynen açalım Küçük açıp aralarını yağlayıp üst üste koyun Daha sonra birlikte açın Baklava yapımı gibi Bu ikinci hamuru da üstüne kapatalım Yumurta sarısı ile yoğurdu karıştırıp üzerine sürelim çörek otunu da serpip fırına verelim Kaynak: birtabakcom |
|