Ayranaşı Çorbası |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayranaşı Çorbası* İçindekiler: 2 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı bulgur Yarım çay bardağı pirinç 3 dal taze evelik 3 dal pazı Ebegümeci Yarım demet maydanoz ve dere otu 1 adet küçük boy kabak,varsa çiçeğide Koyun kemiği yoksa 1 tablet et suyu 1 kaşık un,tuz,su Hazırlanışı: Geniş bir tencereye kemikler ve üzerini aşacak kadar su konulup bi kaç taşım kanatılır sonra yıkanmış bulgur ve pirinç konulur bir taşım kaynatılır Yıkanmış ufak doğranmış evelik,pazı,ebegümeci ve kabak kaynamakta olan karışıma eklenir pişirilir,pişmesine az zaman kala doğranmış maydanoz ve dereotuda eklenir bir taşım kaynatılır Yoğurda bir su bardağı su eklenir ayran gibi iyice çırpılır,içine un eklenip tekrar çırpılırPişen çorbadan bi kaç kaşık alınıp ayrana konulur karıştırılır ve ayran çırpılarak çorbaya yedirilir (yoğurdun kopmaması için) karıştıra karıştıra kaynaması beklenir,kaynamaya başlayınca karıştırma bırakılır çorba bir taşım daha kaynatılır ki yoğurda eklenen un kokmasın Kaynadıktan sonra ocaktan alınır en son tuzu eklenip karıştırılır ve sıcak yada soğuk servis yapılır Arzu edilirse serviste üzerine yağda hafif kavrulmuş pul biber gezdirilir Afiyet olsun İçine istediğiniz elinizin altında hangi ot çeşidi varsa atabilirsiniz! Kaynak: birtabakcom |
|