Fasulye Pilaki |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye PilakiMalzemeler: 1 su bardağı kuru fasulye 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 1 küçük patates 1/2 bardak sıvıyağ 4 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 1/2 limon 2 bardak su tuz Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Soğanlar ayıklanıp yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patates iri zar biçiminde doğranır Önce soğan ve havuç yağla birlikte çelik tencereye konulup 3 kaşık suyla öldürülür Akşamdan ıslatılan fasulyeleri, patates, sarımsaklar tencereye ilave edilir 2 bardak su ilave edilip kısık ateşte pişirilir Pişmeye yakın tuzu konulur Tenceresinde soğutulup servis tabağına boşaltılır Üzeri kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenir |
|