![]() |
Şile Usulü Kabaklı Börek(Tatlı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şile Usulü Kabaklı Börek(Tatlı)* İçindekiler: Yufka 4-5 adet (makbulu açılarak yapmaktır ama modernizm işte ) tatlılık Bal kabağı1 gr kadar 3-4 su bardağı şeker zetinyağı (tepsi ve üzeri için) Hazırlanışı: Efendim öncelikle kabaklar rendelenir, akabinde ve detayında rendelenen kabaklar ortadan ikiye bölünmüş yufkanın içine hafifçeserpilir ve üzerine şeker serpiyoruz, kol böreği gibi yuvarlanarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir, bu işlem yufkalar bitip tepsi dolana kadar devam ettirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annemin özel tarifidir, şilede kabaklı börek bu şekilde tatlı börek olarak yapılır afiyetle yenilir ![]() ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|