Portakal Reçeli Yapımı |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Reçeli YapımıPortakal Reçeli Yapımında Portakallar iyice yıkanır, sarı kabukları bıçakla soyulur Bu sarı kabuklar mandalina reçelinde olduğu gibi, az bir su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır Kevgirden veya et makinasından geçirilerek kıyılır Portakalın beyaz kabukları soyularak atılır ve portakal dilimlere ayrılır, dilimler üzerinde bulunan beyaz lifler tamamen temizlenir, 1 kg şeker ve 500 gram suda eritilerek şurup hazırlanır Kaynamakta olan şurup içine kıyılmış veya kevgirden geçirilmiş sarı kabuklarla portakal dilimleri konarak kıvamını buluncaya kadar kaynatılır, pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatılıp ateşten indirilir, fazla soğumadan sıcak bir vaziyette temiz ve kuru kaplara doldurulur |
|