Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçeli, turunç, yapımı

Turunç Reçeli Yapımı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turunç Reçeli Yapımı




Turunç Reçeli Yapımında Turunçların yeşil veya kırmızı üst kabukları çok ince rende ile kazınır Sonra kabukları altıya bölünerek dilimler halinde soyulur Soğuk suya atılır Bu kabuklar kıvrılarak iplere dizilir Kabukların konduğu su bir gün içinde 4-5 defa değiştirilir 3-4 gün sonra kabuklar 15-20 dakika kaynayan su içinde haşlanırBu sırada 1 kg şeker 500-750 gram suda eritilir ve şurup yapılır Haşlanmış turunç kabukları ipleri ile kaynamakta olan şurup içine atılır, pişirmeye devam edilir Kabukları şeffaflaştırılıp şurup istenilen koyuluğa gelince şuruba limon suyu veyâ limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha pişirilir Ateşten indirilerek sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.