Vişneli Ekmek |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli EkmekMalzemeler: 300 gr vişne (dondurulmuş) 1 su bardağı toz şeker 8 dilim tost ekmeği 50 gr kaymak< Pişirme Süresi: 15 dakika 1 Kişilik Hazırlanışı: Vişneleri şekerle birlikte bir tencereye koyun ve çözülmesi için 10 dakika bekletin 1/2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte şurup kıvamına gelene kadar 10 dakika pişirin Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip kızartma makinesinde kızartın ve bir servis kabına dizin Vişneli karışımı üzerine dökün ve soğumaya bırakın Ekmek dilimlerini ikişer ikişer üstüste koyup servis tabaklarına alın Üzerlerine vişne tanelerini koyun ve kaymakla birlikte servis yapın |
|