Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, reçeli, yapımı

Armut Reçeli Yapımı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Reçeli Yapımı




Armut Reçeli YapımıNDA Armutlar iyice yıkanır, kabukları soyulur, 4 veya 6 ya bölünerek dilimlenir Çekirdek evleri çıkarılır 1 kg armut için 600 gram yani 3 bardak su kaynatılır Temizlenen armutlar kepçe ile çıkarılır, haşlama suyu ölçülür veya tartılır 750 gr veya 35 bardak suya 1 kg şeker ilave edilerek kaynatılıp şurup yapılır


Armutlar bu şurup içine konarak kıvamını buluncaya kadar kaynatılır Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu konur 1-2 dakika kaynatılarak ocaktan indirilir ve sıcak temiz kuru kaplara doldurulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.