07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta Balık
Malzemeler:
1 kg Kefal
1 büyük boy Soğan
6 diş Sarımsak
3 orta boy Patates
6 orta boy Yeşil biber
3 orta boy Domates
1/2 demet Maydanoz
2 tabaka Yağlı Kağıt
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 1/3 tatlı kaşığı Tuz
Pişirme Süresi:
45 Dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Balıkları temizleyin üzerlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip, süzgeçte 15 dakika bekletin Soğan, sarımsak ve patatesi soyun, biberlerin sap, çekirdek kısımlarını çıkartın ve soğan, patates, biber ve domatesleri yarım santimetre kalınlıkta halka şeklinde doğrayın Maydanozu kıyın Kağıdı ikiye katlayıp, bir balık alabilecek büyüklükte kesin Domates ve patatesin yarısını kağıtların üzerine yayın Aralarına sarımsak, biber, soğan ve maydanozu serpiştirin Balıkları yerleştirip, üzerini kalan domates ve patates dilimleriyle kapatın Tuzun kalanını ekleyerek, yağı gezdirin Kağıdın karşılıklı kenarlarını üst üste kapatın ve önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 40 dakika kadar pişirin
|
|
|