Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçeli, yapımı, şeftali

Şeftali Reçeli Yapımı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Reçeli Yapımı




Şeftali Reçeli YapımıNDA Kabukları soyulmuş şeftaliler muntazam şekilde kesilerek ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılırHazırlanan şeftaliler bir kat şeker ve bir kat şeftali olmak üzere pişirme tenceresine katlanır En üste şeker tabakası getirmeyi unutmamalıdır


Şeftali reçeli yaparken;


1 kg şeftali


1 kg toz şeker


1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

Önce şeftalilerin kabukları soyulur Bunun için şeftaliler bir tenceredeki kaynamakta olan suya bir tülbent içinde batırılır Suyun miktarı en aşağı 5 misli olmalıdır ki kaynama durmasın, şeftaliler kaynayan su içinde 1-2 dakika haşlanarak çıkarılır ve hemen soğuk suya daldırılarak soğutulur Sonra bıçakla veya elle kabukları soyulur


Bu şekilde katlanan şeftaliler bir gece kendi halinde bırakılır, ertesi günü kendi suyu ile pişirilir Kıvamını bulmaya yakın yani pişmenin sonuna doğru 1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu ilave edilerek istenilen koyuluk ve kıvama gelince ocaktan indirilir Soğumadan temiz ve kuru kaplara doldurulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.