Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kalktım, kek, yaptım

Kalktım Sana Kek Yaptım(:

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalktım Sana Kek Yaptım(:

* İçindekiler:
kakao

un

yumurta

vanilya

kabartma tozu

yağ

yoğurt

Hazırlanışı:
ablam bugün elife ablanın puf kekinde belirtmiş olduğum kek kalıbını kullanarak kek yapmış tevafuk eve geldiğimde nası sevindim anlatamam,, bahçeye de kek kokuları yayılmıştı,, pek canım istemişti meğer kokular bizdenmiş

önce 2 yumurtanın sarısı ve 1 sbardağı şekeri karıştıryoruz üzerine 1 sbardağı sıvı yağ ve 1 s bardağı yoğurduda ekleyip karıştırmaya devam sonra un,kabartma tozu,vanilya ve kakoyuda ekliyoruz karıştırıyoruz en son olarak yumurtadan ayırmış olduğumuz beyazlarını farklı bir kap da çırpıyoruz(krem şanti gibi olana kadar) ve yumurtanın da beyazını kek harcımıza ekleyip karıştırıyoruz neden beyazları bu şekilde yaptık derseniz oktay ustadan duyduğum bir bilgi bu,,kekin daha çok kabarmasını sağlıyor ) kalıbımıza döküyoruz ve pişiriyoruz

soğuk süt ile tüketirsek de güzel oluyor yorgunluğun üzerine

martılar sütlüyse hala,,hala kakaoluysa kekler, obur olduğum içindiiiiirrr :P

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com