![]() |
Pratik Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Tavuk* İçindekiler: Malzemeler Yarım kg tavuk kuşbaşı (but, kanat, göğüs ne varsa kullanabilirsiniz) 2 adet orta boy patates Her türlü baharat (tuz, karabiber, kekik, pul biber) Çok az sayılabilecek zeytinyağı,Teflon tencere ve tehminen 10-12 dakikalık bir zaman 3çatal, 3 tabak ve 3 kişi isterseniz tek başınıza da yiyebilirsiniz ![]() ![]() Hazırlanışı: tavuk kuşbaşıları bir güzel yıkayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müddet sonra,patatesler tavuğun yanına atılır ve kısa bir süre tavuğun suyu ve buharıyla haşlanmaları sağlanır ![]() ![]() akabinde ve detayında tencereye yağ eklenir ve patates ve tavukların kavrulması sağlanır ![]() ![]() ![]() yanına tercihim olarak bulgur pilavı ve cacık kullanmak hoşuma gider ama siz tercihlerinizde özgürsünüz afiyet, bal , şeker ayrıeten lop lop et olsun ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|