Örtülü Kebap Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Örtülü Kebap TarifiMalzemeler : 5 su bardağı pişmiş et (sosu ile beraber) 3/4 su bardağı soğuk patates püresi 1/4 su bardağı süt (ya da su) 2 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 yanm çay kaşığı tuz 1/3 su bardağı margarin 15 su bardağı un Yapılışı : Fırını yüksek derecede ısıtın Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın Margarini bezelye iriliğinde doğrayın, patates püresi ile karıştırıp, karışıma katın Buna su veya süt ilave edip, karıştırın Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 15 cm kalınlığında açın Hamurun çapının eti koyacağınız kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat edin Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açın Eti ısıtıp kaseye boşaltın Üzerine önceden açtığınız, patatesli hamuru örtün 20-25 dakika fırında pişirin AFIYET OLSUN! |
|