Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, tarifi, örtülü

Örtülü Kebap Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Örtülü Kebap Tarifi









Malzemeler :



5 su bardağı pişmiş et (sosu ile beraber)
3/4 su bardağı soğuk patates püresi
1/4 su bardağı süt (ya da su)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 yanm çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı margarin
15 su bardağı un


Yapılışı :



Fırını yüksek derecede ısıtın Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın Margarini bezelye iriliğinde doğrayın, patates püresi ile karıştırıp, karışıma katın Buna su veya süt ilave edip, karıştırın Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 15 cm kalınlığında açın Hamurun çapının eti koyacağınız kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat edin Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açın Eti ısıtıp kaseye boşaltın Üzerine önceden açtığınız, patatesli hamuru örtün 20-25 dakika fırında pişirin

AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.