![]() |
Açma Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açma Börek4 Su bardağı un 2 Yumurta 1 Su bardağı yoğurt 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Paket kabartma tozu 1 Su bardağı süt 1 yumurta sarısı 250 gr eritilmiş margarin Tuz İç Malzeme İçin: 1 kg pırasa 250 gr kıyma 2 Çorba kaşığı margarin Yarım demet maydonoz Tuz Karabiber Mutfak Zorluk 3 Süre 30 dk ![]() Kaç Kişilik 6 Yöntem ___________ Hazırlanışı Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin ![]() 2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun ![]() Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin ![]() Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın ![]() Unu derin bir kaba alın ![]() Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin ![]() Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın ![]() Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın ![]() Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin ![]() Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın ![]() Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın ![]() Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın ![]() İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin ![]() Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|